Wandelen

Bewegen is goed voor lichaam en geest. Wandelen in de natuur geeft rust en vermindert de stress in ons lijf. Het overlijden van een dierbare is één van de ingrijpendste gebeurtenissen die we als mens meemaken. Rouwen is hard werken en kost meestal veel energie. Wandelen in de natuur geeft rust in het hoofd en vermindert de stress Dat is precies de reden waarom ik samen met Ruth Lievers een aantal keer per jaar op zaterdag een wandeling organiseer voor mensen met een verlies.

De bedoeling van de wandeling is om mensen met een verlies bij elkaar te brengen. Al lopend met elkaar in gesprek. Dit levert vaak veel herkenning en erkenning op bij de mede wandelaars. De een is zijn partner kwijt, de ander een zus/broer, een kind, vader en/of moeder, een dierbare vriend. Ieder beleeft zijn rouwproces op zijn eigen manier. Bij de een is de rouw vers, bij de ander jaren oud, maar wat ze met elkaar gemeen hebben is de pijn van het verlies.

De natuur met haar seizoenen spiegelt ons het leven: lente, zomer, herfst en winter. Tijdens de wandeling zullen de thema’s uit de natuur gekoppeld worden aan de rouwfase waarin je nu zit. Lopen in de natuur heeft een helend effect en geeft langzaam vaste grond onder je voeten. Je bent in beweging, stap voor stap. Je loopt naast elkaar, je hoeft elkaar niet aan te kijken, dat praat vaak makkelijker. Een stiltemoment, een gedicht, informatie over het wandelgebied, dat kan een onderdeel van de wandeling zijn.

Wanneer?
Zaterdag 18 juni 2022 beginnen we om 13.30 uur aan de Meenteweg 109 in Schildwolde bij de praktijk Verlies en Verbinding.

Denk aan stevige schoenen, die tegen modder en nat gras bestand zijn. Je kunt zelf een flesje water meenemen. De wandeling kan 4 tot 6 km zijn en duurt bijna anderhalf uur, daarna is er de mogelijkheid om samen koffie of thee te drinken. Het is voor iedereen toegankelijk, voor alle leeftijden. Kosten voor wandeling en koffie/thee zijn €10

Aanmelding en informatie via info@verliesenverbinding.nl
Marian Ek 0598 422613 mobiel: 06 57773219